Kotlíkové dotace

Na přelomu září a října 2017 se v Olomouckém kraji již po druhé žádalo o kotlíkové dotace, ani na nás to tentokrát nenechalo nit suchou a rozhodli jsme se Vám pomoci nejen s následnou realizací výměny kotle, ale i s žádostí, která pro mnohé občany vzhledem k její elektronické podobě nebyla snadná.

Příjem žádostí už byl sice ukončen a momentálně nám nezbývá nic jiného než čekat na výsledky, přesto považujeme za vhodné informovat ty, kteří o čerpání dotací uvažují například ve třetí vlně. Ta by měla proběhnout ještě do roku 2020.

Kdo by měl o kotlíkových dotacích uvažovat?

O žádosti by měli uvažovat prakticky všichni občané, kteří v současné době vytápí domácnost (rodinný dům nebo bytovou jednotku) kotlem na tuhá paliva s vyšším výkonem než 10 kW a s emisní třídou nižší než 3, popřípadě kotlem domácí výroby. Emisní třída bývá uvedena na výrobním štítku, především se však jedná o všechny kotle staršího data. Těmito kotli si po 1. září 2022 zatopíte už jen pod možnou pokutou až 50 000 Kč.

K řešení pak máte na výběr hned ze čtyřech variant. Jedná se buďto o teplené čerpadlo, kotel na tuhá paliva s automatickým přikládáním (na uhlí nebo pelety), případně zplyňovací kotel na tuhá palíva s ručním přikládáním (pouze na biomasu) nebo plynový kondenzační kotel.

V tomto ohledu jsme pro Vás schopni zajistit od žádosti až po realizaci výměnu stávajícího zdroje tepla za kotel na tuhá paliva s ručním přikládáním nebo především za plynový kondenzační kotel. Přestože je do třetí výzvy kotlíkových dotací času dost, pokud už nyní uvažujete o žádosti, nebojte se nás kontaktovat, budeme mít alespoň dostatek času se na všem pohodlně domluvit.

Máme několikaleté zkušenosti v oboru, proto můžeme nabídnout nadstandardní servis.

VILIMEC & PĚNČÍK plynoservis s.r.o.

Lipňanská 103/9,
Přerov XIII-Penčice,
751 27 Přerov

IČ: 01934171